9. FAZ

Novi Festival Autića Zagreb održat će se u Zagrebu, Voćarska 71 10.06.2017. od 12 sati
Tko je tko

Novi članovi, predstavite se ovdje
Autić-putnik

Autić-putnik: najbolji mainline po svijetu
Naj autić

Izbor za najbolji mainline autić 2016. godine
Custom

Prerade die-cast modela
KK Autići

Klub kolekcionara "Autići", Osijek
Hot Wheels

Pregled Hot Wheels izdanja
348 GTS BBR

BBR Ferrari 348 GTS 1993 1/43, limited 10 pcs

Autor Tema: Packard V-12 LeBaron Speedster 1934 by Franklin Mint  (Posjeta: 572 )

Offline sime-x

  • Global Moderator
  • Senior member
  • *****
  • Postova: 2140
Packard V-12 LeBaron Speedster 1934 by Franklin Mint
148328 « : 07 Svibanj 2015 20:01 »
Packard V-12 LeBaron Speedster 1934 dolazi u Danbury Mint izvedbi. Model je dosta težak i dijeluje prevelik naspram modela današnice, ali znamo da su '30-ih auti bili veći, višlji i prostranjeniji. DM je ovdje napravio dosta dobar posao, mada po mom mišljenju su mogli i bolje, ali nebitno jer mu to baš neumanjuje njegov izgled. Boja jako dobro nanesena i na staros modela, točnije na negovu godinu proizvodnje, super se drži, samo malo poliranja i vrača se stari sjaj modela. Kromirani dijelovi nisu baš za neku veliku pohvalu, ali opet na starost modela jako dobro se drži. Svjetlosne grupe dosta dobro urađene, kotači isto tako solidno urađeni baš kao i razni detalji poput kvaka na vratima i haubi, amblemu na hladnjaku i ukrasni amblemi na zadnjim blatobranima i poklopci rezervara odozada. Ono što me malo smeta na modelu je vjetrobransko staklo, točnije njen okvir. Kao što sam reko, krom nije baš perfektan, a i brisači koji su urađeni solidno, ali nažalost zajedno sa okvirom stakla. Za interijer ne znam što bi reko. Jedan dio, točnije komadna poloča urađena je jeftilenski poput buraga, volan, pedale i ručice mjenjača i ručne kočnice urađene u mjerilu, ali ništa atraktivno, dok sicevi i oplate na vratima čista brutala, presvučeni sa imitacijom kože. Motor i podvozje solidno urađeni, iskreno moglo je i bolje.
Mislim da je model dosta impresivan i svako ko voli ovakve prastare model, savjetujem da si ga nabavi, neće požalit. Ono što je kvaliteta kod ovog modela je ta što kroz godine je uvjek isti i jednostavno nema vidljivih promjena poput propadanje boje, odljepljivanje, pucanje ili krivljenje raznih detalja. Kad se sve to uzme u obzir i uz malo strplenja, da se ga naći za 50€, pa i manje, ali i više, ocjenio bi ga +3.
Evo i slika. :flag_usa:

uvik kontra

Offline hal9000

  • Senior member
  • *****
  • Postova: 1137
Odg: Packard V-12 LeBaron Speedster 1934 by Franklin Mint
148336 « Odgovori #1 : 07 Svibanj 2015 22:52 »
Mane si sve naveo i nije ih potrebno dodatno komentirati, dok s druge strane izvedba sjedala i unutarnje oplate vrata zbilja ostavljaju bez daha  :faintthud:
Kotači odnosno točnije gume izgledaju kao da je ovaj bijeli dio od zasebne gume ili je samo vrlo dobro obojano, kako god isto za pohvalu.
Outraces them all!