Kod 1:43 rijetko hvatam volej, pa ih kupujem na snizenjima ili ako se ukaze kakva prilika na nekoj burzi ili buvljaku. Ovdje se ipak radi o ladi 2105, automobilu u kojem sam se vozio 5 godina mojeg djetinjstva, od 1986. do 1991. kada ga je moj otac zamjenio Mazdom 323 Protege.
Dugo sam trazio taj automobil u 1:43, ali od izvornih ruskih lada 2105 nisam nikako uspio uhvatiti ovakvu krem ili barem bijelu verziju, pa mi je ova odlicno legla, a ruku na srce ima znatno vise detalja od ruskog modela, koji sa druge strane obara silnim otvaranjima.
Ovdje se radi o klasicno finom IXO proizvodu, dosta detalja su znatno finije odradjeni nego na novinskom modelu (fotojetkani brisaci i emblemi, krom lajsne oko stakala i brava (tih se lajsni uopce ne sjecam), pa cijeli model djeluje vrlo filigranski.
jedini detalj koji zaista nije na nivou ostatka modela su straznja svjetla, koja nisu niti transparentna, nego pofarbana, kao na prosjecnom 1:64. Taj je detalj je Ixo mogao i morao napraviti bolje, ali kako se ovdje radi o meni vrlo dragom automobilu, koji je konacno izbacen u "bas toj" boji, i to im oprastam.
Dosta price, evo slika: